Mitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon valitessaan äänikirjaa?

Miksi äänikirjoja kannattaa kuunnella?

Äänikirjoja kannattaa kuunnella monista syistä. Ensinnäkin ne mahdollistavat kirjoista nauttimisen silloinkin, kun lukemiseen ei ole aikaa tai mahdollisuutta. Äänikirjojen avulla voi rentoutua esimerkiksi matkoilla, kotitöitä tehdessä tai lenkkeillessä. Ne tarjoavat kätevän tavan uppoutua tarinaan ilman, että tarvitsee käyttää silmiään.

Toisekseen äänikirjat voivat tehdä kirjallisuudesta saavutettavampaa ja helpompaa monille, jotka esimerkiksi eivät pidä perinteisestä lukemisesta tai joilla on lukihäiriöitä. Äänikirjojen avulla kaikki voivat löytää uusia mielenkiintoisia tarinoita ja laajentaa lukemiskokemustaan eri genreissä. Lisäksi äänikirjojen kuuntelu voi parantaa keskittymiskykyä ja auttaa rentoutumaan arjen kiireiden keskellä.

Millaisia äänikirjoja on saatavilla?

Erilaisia äänikirjoja on saatavilla laajalla skaalalla eri genrejä ja aiheita. Suosituimpia genrejä ovat kertomakirjallisuus, dekkarit, fantasia, romantiikka, elämäkerrat, tietokirjallisuus ja lastenkirjat. Näiden lisäksi löytyy myös esimerkiksi oppaita, itsensä kehittämiseen liittyviä teoksia sekä klassikoita eri aikakausilta.

Monet suuret kirjankustantajat tarjoavat äänikirjaversioita suosituista kirjoistaan. Lisäksi on olemassa erilaisia äänikirjapalveluita, kuten Storytel, Bookbeat, ja Elisa Kirja, jotka tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja monilta eri kustantajilta. Näiden palveluiden avulla lukija voi valita itselleen sopivimman tavan nauttia kirjallisuudesta, olipa sitten matkalla, lenkillä tai rentoutuessa kotisohvalla.

Mitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon valitessaan äänikirjaa?

Kun valitset sopivaa äänikirjaa, on tärkeää ottaa huomioon muutamia keskeisiä tekijöitä. Ensinnäkin, mieti minkä tyyppistä kirjallisuutta tai genreä haluat kuunnella. Onko sinua kiinnostava tietokirjallisuus, kaunokirjallisuus vai vaikkapa dekkarit? Valitse äänikirja, jonka aihe ja genre puhuttelevat juuri sinua, sillä innostus aiheeseen auttaa sitoutumaan kuuntelemaan kirjaa loppuun asti.

Toiseksi, kiinnitä huomiota äänikirjan lukijaan. Lukijan ääni ja tyyli vaikuttavat merkittävästi siihen, miten miellyttäväksi äänikirjan kuuntelukokemus muodostuu. Kokeile kuunnella näytteitä eri lukijoiden lukemista äänikirjoista ja valitse sellainen, jonka ääni ja lukutapa miellyttävät korvaasi. Hyvä lukija pystyy eläytymään tarinaan ja luomaan erilaisia äänenpainoja, mikä tekee kuuntelukokemuksesta monipuolisemman.

Kuinka valita sopiva genre tai aihe äänikirjalle?

Kun valitset äänikirjaa, on tärkeää ottaa huomioon oma mieltymyksesi ja kiinnostuksenkohteesi. Valitse genre tai aihe, joka kiehtoo juuri sinua. Jos pidät esimerkiksi jännitysromaanien lukemisesta perinteisesti, kannattaa valita vastaava genre myös äänikirjojen joukosta.

Äänikirjan valitseminen voi tarjota mahdollisuuden löytää uusia mielenkiintoisia aiheita, joihin et ehkä muuten tutustuisi. Kokeile rohkeasti erilaisia genrejä ja aiheita, ja saatat yllättyä siitä, mikä lopulta tempaisee sinut mukaansa. Äänikirjojen laajasta valikoimasta löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun, oli sitten kyseessä dekkari, romantiikka tai vaikkapa tieteiskirjallisuus.

Miten valitaan sopiva äänikirjan lukija?

Kun valitset äänikirjan lukijaa, on tärkeää ottaa huomioon lukijan äänen sävy ja sopivuus kirjan tunnelmaan. Jotkut lukijat ovat taitavia draaman tulkitsijoita, kun taas toiset erikoistuvat tietokirjojen selkeään ja asiantuntevaan lukemiseen. Valitse sellainen lukija, jonka ääni ja esitystapa resonoi kanssasi ja tekee kuuntelukokemuksesta miellyttävän.

Lukijan äänen lisäksi on hyödyllistä miettiä, millaisia kirjoja olet ennen pitänyt kuunnella. Jos pidät esimerkiksi jostain tietystä romanttisesta kirjasarjasta, saatat nauttia saman lukijan äänestä myös toisen kirjan parissa. Joillekin lukijoille on kertynyt tunnustusta ja suosiota tietyissä genreissä, joten heidän valintansa voi olla turvallinen vaihtoehto, jos et ole varma, mistä aloittaa.

Mitä eroa on fyysisellä äänikirjalla ja digitaalisella äänikirjalla?

Fyysisen äänikirjan ja digitaalisen äänikirjan välillä on useita eroja, jotka voivat vaikuttaa siihen, kumpi vaihtoehto sopii paremmin omiin tarpeisiin. Fyysinen äänikirja on joko CD-levyllä tai kasetilla ja se vaatii erillisen toistolaitteen, kuten CD-soittimen. Se on konkreettinen esine, joka vie fyysistä tilaa ja voi olla hankalampi kuljettaa mukana. Digitaalinen äänikirja sen sijaan on ladattavissa suoraan laitteeseen, kuten älypuhelimeen tai tablettiin. Se mahdollistaa usein nopeamman ja kätevämmän kuuntelukokemuksen ilman fyysisiä rajoitteita.

Toinen merkittävä ero fyysisen ja digitaalisen äänikirjan välillä on helppous siirtyä eri kohtiin kirjaa. Digitaalisessa muodossa oleva äänikirja mahdollistaa yleensä helpon ja nopean siirtymisen eri kohtiin kirjaa esimerkiksi kirjanmerkkien avulla. Fyysisen äänikirjan kohdalla taas saattaa olla haastavampaa löytää haluttu kohta nopeasti, etenkin jos käytössä ei ole selkeää jakoa levyillä tai kaseteilla. Jokaisella äänikirjatyypillä on omat vahvuutensa ja haittansa, ja valinta riippuu paljon omista mieltymyksistä ja käyttötavoista.
• Fyysinen äänikirja vaatii erillisen toistolaitteen, kuten CD-soittimen
• Digitaalinen äänikirja on ladattavissa suoraan laitteeseen, kuten älypuhelimeen tai tablettiin
• Fyysinen äänikirja vie fyysistä tilaa ja voi olla hankalampi kuljettaa mukana

Toinen merkittävä ero fyysisen ja digitaalisen äänikirjan välillä on helppous siirtyä eri kohtiin kirjaa.
• Digitaalisessa muodossa oleva äänikirja mahdollistaa yleensä helpon ja nopean siirtymisen eri kohtiin kirjaa esimerkiksi kirjanmerkkien avulla.
• Fyysisen äänikirjan kohdalla saattaa olla haastavampaa löytää haluttu kohta nopeasti ilman selkeää jakoa levyillä tai kaseteilla.

Jokaisella äänikirjatyypillä on omat vahvuutensa ja haittansa, joten valinta riippuu paljon omista mieltymyksistä ja käyttötavoista.

Miten vertailla eri äänikirjoja keskenään?

Äänikirjojen vertailu toisiinsa voi auttaa löytämään juuri sen oikean kuunneltavan teoksen omiin mieltymyksiin sopivasti. Ensimmäinen askel vertailussa voi olla aiheen tai genren tarkastelu. Jos pidät esimerkiksi jännityskirjoista, kannattaa etsiä vertailtavaksi eri jännitysäänikirjoja ja verrata niiden juonikuvauksia sekä arvosteluja.

Toinen olennainen vertailukohta äänikirjoja valittaessa on kertojan ääni ja tyyli. Äänikirjan lukija vaikuttaa suuresti siihen, miten tarina välittyy kuuntelijalle. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko ääni miellyttävä kuunnella, kuinka hyvin kertoja kykenee tavoittamaan eri hahmojen äänenpainot ja persoonallisuudet sekä kuinka elävästi tarina etenee kertojan luomana. Hyvä kertoja voi tehdä äänikirjan kuuntelemisesta todellisen nautinnon.

Kuinka tarkistaa äänikirjan kesto ennen sen ostamista?

Äänikirjan keston tarkistaminen ennen sen ostamista on tärkeä askel varmistaaksesi, että valittu teos sopii aikatauluusi ja mieltymyksiisi. Yleensä äänikirjojen kesto ilmoitetaan tuntien ja minuuttien tarkkuudella. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, kuinka pitkään voit odottaa äänikirjan kestävän kuunneltuna. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko kesto ilmoitettu yhteensä koko teokselle vai jaetaanko se useammalle levylle tai tiedostolle.

Kun vertailet eri äänikirjojen kestoja, muistathan, että nopeudella voi olla vaikutusta kokonaiskeston hahmottamiseen. Joissain tapauksissa äänikirjan lukunopeus on nopeutettu tai hidastettu, mikä vaikuttaa keston pituuteen. On hyvä ottaa tämä huomioon valitessasi sopivaa äänikirjaa, jotta tiedät, paljonko aikaa sinun tulisi varata sen kuunteluun.

parhaat äänikirjat ja kuunnelluimmat äänikirjat

Miksi äänikirjoja kannattaa kuunnella?

Äänikirjoja kannattaa kuunnella, koska ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia kirjoista silloinkin, kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta lukea perinteisiä kirjoja. Ne ovat myös kätevä tapa rentoutua ja virkistää mieltä esimerkiksi matkoilla tai lenkillä.

Millaisia äänikirjoja on saatavilla?

Äänikirjoja on saatavilla monenlaisia, aina klassikoista dekkareihin ja fantasiaan. Valikoimaan kuuluu myös tietokirjoja, elämäkertoja ja lastenkirjoja.

Mitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon valitessaan äänikirjaa?

Kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi kirjan genre, lukijan ääni ja tyyli, sekä kirjan kesto.

Kuinka valita sopiva genre tai aihe äänikirjalle?

Valitse genre tai aihe, joka kiinnostaa sinua ja joka sopii mielialaasi. Voit myös kokeilla jotain uutta ja laajentaa lukuhorisonttiasi.

Miten valitaan sopiva äänikirjan lukija?

Kuuntele näytteitä eri lukijoiden äänistä ja valitse sellainen, jonka ääni ja tyyli miellyttävät sinua.

Mitä eroa on fyysisellä äänikirjalla ja digitaalisella äänikirjalla?

Fyysinen äänikirja on CD-levyllä tai muulla fyysisellä tallenteella, kun taas digitaalinen äänikirja on ladattavissa esimerkiksi äänikirjapalvelun kautta.

Miten vertailla eri äänikirjoja keskenään?

Vertaile äänikirjoja esimerkiksi kirjan keston, lukijan ja arvostelujen perusteella.

Kuinka tarkistaa äänikirjan kesto ennen sen ostamista?

Äänikirjan keston voi yleensä tarkistaa äänikirjan kuvaustiedoista ennen sen ostamista. Kesto ilmoitetaan yleensä tunteina ja minuutteina.

Tutustu äänikirjapalveluihin ja aloita ilmainen kokeilujakso!

Demo Image
Demo Image
Demo Image
Demo Image
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 40 päivää)
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
Alk. 11,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
Alk. 16,99€ /kk
(kokeilujakso 45 päivää)
 • Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti, Venäjä.
 • Valikoima: Uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Kielet: Tarjolla Suomi, Englanti, Ruotsi, Saksa, ja Espanja.
 • Valikoima: Uusimmat bestsellerit ja ajattomat klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja  Englanti.
 • Valikoima: Uutuudet ja klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja Englanti, .
 • Valikoima: Eniten suomalaisia klassikoita ja äänikirjoja. Ei kaikkia uutuuksia.
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Premium (100h/kk) 14,99€/kk.
 • Unlimited (rajaton kuuntelu) 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Alkaen 22,98€, sisältää rajattoman kuuntelun. 
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h kuuntelua) 9,99€/kk
 • Premium (100h kuuntelua) 14,99€/kk
 • Perhetilaus: Lisää profiileja +4,90-5,99€/kk per käyttäjä.
Tilausvaihtoehdot:
 • Pronssi-tili (30h kuuntelua) hintaan 11,99€/kk.
 • Kulta-tili (rajaton kuuntelu) hintaan 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Saatavilla 20,99-27,99€/kk, riippuen käyttäjien määrästä (enintään 4 käyttäjää).
Tilausvaihtoehdot:
 • Elisa Kirja Mini (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Elisa Kirja Premium (110h/kk) 16,99€/kk.
 • Ei perhetilaus vaihtoehtoa.
 • Mahdollisuus ostaa yksittäisiä kirjoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Nopeuden säätö, synkronointi, kirjanmerkit, muistiinpanot, torkku.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,7/5
 • Muuta: Yksittäisten kirjojen osto, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,3/5
 • Muuta: Helppokäyttöisyys, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus, lukulista sekä mahdollisuus lisätä kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Kirjat säilyvät tilauksen päättymisen jälkeen, 2x kuuntelunopeus, laitteiden sykronointi, torkkuominaisuus ja kirjainmerkit. 
Arvosana 4,8/5
Arvosana 4,6/5
Arvosana 4,5/5
Arvosana 4,0/5
Arvioi tämä sivu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top