Mikä on halvin ja paras äänikirjapalvelu?

 • Paras äänikirjapalvelu on Storytel. Storytelissa on paras valikoima ja hintalaatusuhde.
 • Halvimmat äänikirjapalvelut ovat Storytel ja BookBeat. Niiden hinta on halvimillaan 9,99€ kuukaudessa.

Olemme koonneet alapuolelle viiden suositun äänikirjapalvelun vertailun. Nämä äänikirjapalvelut ovat Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja.

Paras äänikirjapalvelu vertailu 2023

Demo Image
Demo Image
Demo Image
Demo Image
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 40 päivää)
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 45 päivää)
Alk. 11,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
Alk. 16,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
 • Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti, Venäjä.
 • Valikoima: Uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Kielet: Tarjolla Suomi, Englanti, Ruotsi, Saksa, ja Espanja.
 • Valikoima: Uusimmat bestsellerit ja ajattomat klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja  Englanti.
 • Valikoima: Uutuudet ja klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja Englanti, .
 • Valikoima: Eniten suomalaisia klassikoita ja äänikirjoja. Ei kaikkia uutuuksia.
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Premium (100h/kk) 14,99€/kk.
 • Unlimited (rajaton kuuntelu) 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Alkaen 22,98€, sisältää rajattoman kuuntelun. 
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h kuuntelua) 9,99€/kk
 • Premium (100h kuuntelua) 14,99€/kk
 • Perhetilaus: Lisää profiileja +4,90-5,99€/kk per käyttäjä.
Tilausvaihtoehdot:
 • Pronssi-tili (30h kuuntelua) hintaan 11,99€/kk.
 • Kulta-tili (rajaton kuuntelu) hintaan 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Saatavilla 20,99-27,99€/kk, riippuen käyttäjien määrästä (enintään 4 käyttäjää).
Tilausvaihtoehdot:
 • Elisa Kirja Mini (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Elisa Kirja Premium (110h/kk) 16,99€/kk.
 • Ei perhetilaus vaihtoehtoa.
 • Mahdollisuus ostaa yksittäisiä kirjoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Nopeuden säätö, synkronointi, kirjanmerkit, muistiinpanot, torkku.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,7/5
 • Muuta: Yksittäisten kirjojen osto, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,3/5
 • Muuta: Helppokäyttöisyys, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus, lukulista sekä mahdollisuus lisätä kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Kirjat säilyvät tilauksen päättymisen jälkeen, 2x kuuntelunopeus, laitteiden sykronointi, torkkuominaisuus ja kirjainmerkit. 
Arvosana 4,8/5
Arvosana 4,6/5
Arvosana 4,5/5
Arvosana 4,0/5

Äänikirjapalveluvertailun yhteenveto ja tulokset

Paras äänikirjapalvelu vuonna 2023 on Storytel.  Aloita 40 päivän ilmainen kokeilu tästä!

Sija1. Storytel

Storytel on paras äänikirjapalvelu sen laajan kirjavalikoiman, ensiluokkaisten käyttöominaisuuksien ja houkuttelevan hinnoittelunsa ansiosta. Storytel tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden valita laajasta valikoimasta kirjoja eri genreistä ja omasta original osiosta, mikä tarkoittaa, että jokainen löytää sieltä varmasti kiinnostavaa luettavaa.

Storytelissa on parhaimmat tilausvaihtoehdot ja samalla se on myös halvimpia äänikirjapalveluita.

Sija 2. BookBeat

BookBeat erottuu äänikirjapalveluna monipuolisella kirjavalikoimallaan, käyttäjäystävällisellä käyttöliittymällään ja kilpailukykyisellä hinnoittelullaan. Käyttöliittymä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, mikä tekee lukemisesta ja kuuntelemisesta nautinnollista. Aloita 45 päivän ilmainen kokeilu koodilla ”BB45PV”. Siirry BookBeatin sivuille tästä!

Sija 3. Nextory

Nextory on tuli sijalle kolme  laajan kirjavalikoimansa, henkilökohtaisen suositusjärjestelmänsä, kustomoitavan lukukokemuksensa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Hinnoittelullaan Nextory tarjoaa hyvin rahalle vastinetta. Aloita 30 päivän ilmainen kokeilu tästä.

Sija 4. Elisa Kirja

Elisa Kirja on erinomainen suomalainen äänikirjapalvelu, joka tarjoaa suomalaista sisältöä, käyttäjäystävällisen suomenkielisen käyttöliittymän ja paikallisia etuja, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon suomalaisille lukijoille ja kuuntelijoille. Jos kuuntelet paljon klassikkokirjoja ja Suomalaista sisältöä kannattaa tutustu Elisa Kirjaan. Tutustu tästä!

1. Rekisteröidy äänikirjapalveluun.

Liity äänikirjapalveluun antamalla nimesi, osoitteesi ja maksukorttitietosi. Ensimmäinen maksu veloitetaan vasta kokeilujakson päättyessä, ellei tilausta ole peruttu.

2. Aseta muistutus.

Muista kokeilujakson päätöspäivä asettamalla muistutus esimerkiksi puhelimen kalenteriin. Näin vältät mahdolliset maksut, jos et halua jatkaa palvelun käyttöä.

3. Tee päätös.

Kokeilujakson päättyessä päätä, jatkatko vai irtisanoudutko palvelusta. Irtisanominen tapahtuu yleensä helposti kirjautumalla äänikirjan verkkosivustolle ja valitsemalla irtisanomisvaihtoehto. Joissakin palveluissa saatat saada edullisen tarjouksen irtisanomisen yhteydessä, esimerkiksi puoleen hintaan normaalista kuukausimaksusta. Sähköposteja tai lomakkeiden täyttöä ei yleensä tarvita irtisanomiseen.

Kysymyksiä ja vastauksia äänikirjoihin ja äänikirjapalveluihin 

MIKÄ ON ÄÄNIKIRJA?

Äänikirja on kirja, joka on äänitetty äänimuotoon, jolloin sen sisältö voidaan kuunnella äänitiedoston avulla. Äänikirjoja voi kuunnella erilaisilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tablet-laitteilla, tietokoneilla ja erityisillä äänikirjasoittimilla. Ne tarjoavat vaihtoehdon perinteiselle lukemiselle ja mahdollistavat kirjallisuuden nauttimisen äänen kautta.

Yleensä äänikirjoja lukee ammattinäyttelijä tai lukija ääneen, ja äänikirja voi sisältää myös äänitehosteitä ja musiikkia luodakseen rikkaamman kuuntelukokemuksen. Äänikirjat ovat suosittuja erityisesti niiden tarjoaman joustavuuden ansiosta, sillä niitä voi kuunnella matkoilla, liikkuessa, kotona tai missä tahansa haluaa rentoutua ja uppoutua tarinan maailmaan.

MIKÄ ON ÄÄNIKIRJAPALVELU?

Äänikirjapalvelu on verkossa toimiva palvelu, joka tarjoaa käyttäjille äänikirjoja. Tällaiset palvelut voivat toimia useilla eri tavoilla:

 1. Suoratoistopalvelu: Käyttäjät voivat kuunnella äänikirjoja suoratoistona palvelun omalla sovelluksella, joko internet-yhteyden kautta tai offline-tilassa, kun äänikirjat on ladattu omalle laitteelle.
 2. Myyntipalvelu: Palvelu myy äänikirjoja, jotka käyttäjät voivat ostaa ja ladata omille laitteilleen kuunneltavaksi.
 3. Kirjasto: Tämä tyyppinen palvelu tarjoaa äänikirjoja lainattavaksi. Käyttäjät voivat joko ladata äänikirjatiedostot laitteilleen tai kuunnella niitä palvelun omalla sovelluksella tai internet-selaimella.

Näitä äänikirjapalveluita voi käyttää eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tablet-laitteilla ja tietokoneilla, ja ne tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia nauttia kirjojen sisällöstä äänimuodossa.

MITEN ÄÄNIKIRJOJA KUUNNELLAAN?

Äänikirjojen kuunteleminen on helppoa ja tarjoaa useita vaihtoehtoja:

 1. Lainaaminen kirjastosta: Voit lainata äänikirjoja kirjastoista, kuten Ellibs- ja Overdrive-palveluista. Nämä äänikirjat ovat kuunneltavissa nettiselaimessa tai erityisellä sovelluksella, ja ne voi myös ladata omalle laitteelle offline-kuuntelua varten. Celia tarjoaa äänikirjoja näkövammaisille ja muille erityistarpeita omaaville.
 2. Ostaminen verkkokaupoista: Voit ostaa digitaalisia äänikirjoja useista verkkokaupoista. Näitä äänikirjoja voi kuunnella omalla laitteella, yleensä käyttäen myyjän tarjoamaa ilmaista äänentoistosovellusta. Digitaaliset äänikirjat ovat yleensä MP3-muodossa, joten ne ovat yhteensopivia monien eri laitteiden kanssa.
 3. Suoratoistopalvelut: Useat suoratoistopalvelut tarjoavat äänikirjojen kuuntelua vastineeksi kuukausimaksusta. Näihin palveluihin kuuluu ilmaista ja maksullista sisältöä, ja äänikirjoja voi kuunnella niiden omilla sovelluksilla älypuhelimella tai tabletilla. Näillä palveluilla on samankaltaisia toimintaperiaatteita kuin Netflixillä.

Äänikirjoja voi kuunnella kuulokkeiden tai Bluetooth-kaiuttimen kautta, ja useimmat ihmiset käyttävät älypuhelimiaan tai tablettejaan äänikirjojen kuunteluun. Täällä esittelemme Suomen suurimmat äänikirjapalvelut ja arvioimme niitä eri kriteereiden, kuten valikoiman, hinnan, sovelluksen käytettävyyden ja asiakaspalvelun, perusteella.

ÄÄNIKIRJOJEN HISTORIA

Äänikirjojen historia juontaa juurensa varhaisiin äänitteisiin ja äänilevyihin. Tässä on lyhyt katsaus äänikirjojen kehitykseen:

 1. Varhaiset äänitteet: Äänikirjojen esiasteita olivat puhujat ja esiintyjät, jotka äänittivät tarinoita ja kirjallisia teoksia fyysisille äänitteille, kuten vinyylilevyille tai kaseteille. Tämä mahdollisti kirjallisuuden kuuntelemisen äänimuodossa, mutta äänitteiden saatavuus ja kustannukset rajoittivat laajempaa leviämistä.
 2. Kasetit ja CD-levyt: 1900-luvun loppupuolella äänikirjojen tallentaminen kaseteille ja myöhemmin CD-levyille yleistyi. Tämä teki äänikirjoista helpommin saatavilla olevia, mutta fyysisten levyjen rajoitukset säilyivät.
 3. Digitalisaatio: 2000-luvun alkupuolella digitaalinen vallankumous muutti äänikirjojen maisemaa merkittävästi. Digitaaliset äänikirjat ilmestyivät, ja ne voitiin ladata suoraan verkon kautta tietokoneille ja erilaisille mobiililaitteille. Tämä muutos helpotti äänikirjojen jakamista ja kuluttamista.
 4. Äänikirjapalvelut: 2010-luvulta eteenpäin äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja BookBeat, nousivat suosioon. Ne tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja, suoratoistopalveluita ja mahdollisuuden kuunnella kirjoja kuukausimaksua vastaan. Tämä teki äänikirjoista entistä helpommin saatavilla ja monipuolisempia.

Nykyään äänikirjat ovat suosittuja vaihtoehtoja perinteiselle lukemiselle, ja ne ovat tulleet entistäkin helpommin saataville älypuhelimien ja tablet-laitteiden kautta. Digitalisaatio on muuttanut äänikirjojen kulutustapaa, tehden niistä monille houkuttelevan vaihtoehdon kirjallisuuden nauttimiseen.

MITEN ILMAINEN ÄÄNIKIRJAPALVELUN KOKEILUJAKSO TOIMII?

Äänikirjan ilmaiskokeilujakso toimii samalla tavalla kuin tavallinen kuukausitilaus, mutta siinä on yksi merkittävä ero: ensimmäinen maksu veloitetaan vasta, kun ilmaisjakso päättyy. Ilmaisjakso voi vaihdella yleensä 30 ja 45 päivän välillä, antaen sinulle mahdollisuuden tutustua äänikirjavalikoimaan täysin maksutta. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia äänikirjoista ilman, että luottokorttiasi veloitetaan ennen ilmaisjakson loppumista.

4.9/5 - 74 ääntä
Scroll to Top