Äänikirjojen kustannukset – Paljonko ne maksaa?

Äänikirjojen hintojen vaihtelu

Äänikirjojen hinnat vaihtelevat merkittävästi eri palveluntarjoajien välillä. Joillakin palveluilla voi olla kiinteä kuukausimaksu, jonka avulla saa kuunnella rajattoman määrän äänikirjoja, kun taas toisissa maksetaan yksittäisistä kuunnelluista kirjoista. Lisäksi hinnat voivat vaihdella teoksen pituuden, julkaisuvuoden ja suosion perusteella.

On tärkeää tutkia eri äänikirjapalveluiden hintoja ja ehtoja ennen valinnan tekemistä, jotta voi löytää itselleen sopivimman ja taloudellisimman vaihtoehdon. Vertailemalla eri palveluiden hintoja ja tarjouksia voi säästää huomattavia summia äänikirjojen hankinnassa pitkällä aikavälillä. Älä siis kiirehdi valinnan kanssa, vaan panosta aikaa hintojen vertailuun ja selvitystyöhön ennen päätöksentekoa.
• Joillakin palveluilla on kiinteä kuukausimaksu
• Toisissa maksetaan yksittäisistä kuunnelluista kirjoista
• Hinnat voivat vaihdella teoksen pituuden, julkaisuvuoden ja suosion perusteella

On tärkeää tutkia eri äänikirjapalveluiden hintoja ja ehtoja ennen valinnan tekemistä, jotta voi löytää itselleen sopivimman ja taloudellisimman vaihtoehdon. Vertailemalla eri palveluiden hintoja ja tarjouksia voi säästää huomattavia summia äänikirjojen hankinnassa pitkällä aikavälillä. Älä siis kiirehdi valinnan kanssa, vaan panosta aikaa hintojen vertailuun ja selvitystyöhön ennen päätöksentekoa.

Kirjastojen tarjoamat äänikirjapalvelut

Kirjastot ovat arvokas resurssi äänikirjojen hankkimisessa, sillä useimmat kirjastot tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja lainattavaksi ilmaiseksi. Kirjastojen äänikirjapalveluiden avulla lukemisen ystävät voivat nauttia suosituista teoksista ilman suuria kustannuksia. Lainaaminen on helppoa ja kätevää, sillä äänikirjat voi usein ladata suoraan omalle laitteelle kirjaston tarjoamien sovellusten kautta.

Kirjastojen äänikirjapalveluiden kautta on mahdollista lainata niin uutuuksia kuin vanhempia klassikoita, ja kirjastot päivittävät valikoimiaan säännöllisesti vastaamaan kuulijoiden toiveita. Lisäksi kirjastoissa on usein myös mahdollisuus varata haluamiaan teoksia jonottamalla, mikä takaa sen, että suosituimpiinkin äänikirjoihin pääsee käsiksi ilman suurta odottelua. Kirjastojen äänikirjapalvelut tarjoavat siis loistavan tavan tutustua erilaisiin kirjoihin ilman rahallista panostusta.

Suosittujen äänikirjapalveluiden kuukausimaksut

Suosittujen äänikirjapalveluiden kuukausimaksut vaihtelevat palveluntarjoajien välillä. Jotkut palvelut tarjoavat kiinteän kuukausimaksun, jolla saa rajattoman määrän äänikirjoja kuunneltavaksi. Toiset palvelut taas perivät maksun per äänikirja, mikä voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät kuuntele äänikirjoja kovin säännöllisesti. On tärkeää vertailla eri palveluiden kuukausimaksuja sekä niiden tarjoamia etuja ennen sopimuksen tekemistä.

Joissakin äänikirjapalveluissa on myös erilaisia tilausvaihtoehtoja, kuten mahdollisuus valita eri hintaisia paketteja sen mukaan, kuinka paljon ja millaisia äänikirjoja haluaa kuunnella. Tutkimalla eri vaihtoehtoja kuluttaja voi löytää itselleen sopivimman ja taloudellisesti kannattavimman vaihtoehdon. On myös hyvä huomioida, että monet palvelut tarjoavat usein kokeilujaksoja, joiden avulla voi testata palvelua ennen sitoutumista pidempään sopimukseen.

Äänikirjojen ostaminen yksittäin

Mikäli et ole tilannut äänikirjapalvelua, voit hankkia äänikirjoja myös yksittäin. Useat verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden ostaa ja ladata äänikirjoja digitaalisessa muodossa. Näin voit valita haluamasi teoksen ja nauttia siitä heti ilman kuukausimaksuja tai sitoumuksia. Hinnat vaihtelevat yleensä kirjan pituuden ja suosion mukaan, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen ostopäätöstä.

Yksittäisten äänikirjojen ostaminen antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa omaa kirjastoasi juuri niillä teoksilla, joista olet kiinnostunut. Voit ostaa esimerkiksi suosikkikirjailijasi uusimman teoksen tai tutustua eri genreihin valitsemalla kirjan yksitellen. Äänikirjojen ostaminen yksittäin on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun haluat kuunnella tietyn teoksen uudelleen tai kun et halua sitoutua jatkuviin kuukausimaksuihin.

Äänikirjojen vuokraaminen

Äänikirjojen vuokraaminen on yksi suosittu vaihtoehto niille, jotka eivät halua sitoutua jatkuviin kuukausimaksuihin. Useimmat kirjastot tarjoavat nykyään äänikirjojen lainauspalveluita, jotka mahdollistavat kirjojen kuuntelun maksutta tai hyvin pienellä maksulla. Kirjastokortin hankkiminen antaa käyttäjälle pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja eri genreistä ja tekijöiltä.

Mikä tekee äänikirjojen vuokraamisesta houkuttelevan vaihtoehdon on sen taloudellisuus. Sen sijaan, että ostaisit kalliita äänikirjoja yksittäin, voit kuunnella useita kirjoja vuokraamalla ne kirjastosta. Tämä säästää rahaa pitkällä aikavälillä ja antaa sinulle mahdollisuuden tutustua erilaisiin genreihin ilman suuria investointeja. Lisäksi kirjastojen äänikirjojen vuokrauspalvelut ovat usein helppokäyttöisiä ja mahdollistavat kirjojen lataamisen suoraan omalle laitteelle.

Mahdolliset lisäkustannukset äänikirjojen kuuntelussa

Äänikirjojen kuuntelussa saattaa ilmetä mahdollisia lisäkustannuksia, joita kannattaa ottaa huomioon ennen valinnan tekemistä. Yksi yleinen lisäkustannus on ylimääräinen datakulutus, jos kuuntelet äänikirjoja mobiiliverkossa ilman wifi-yhteyttä. Tässä tapauksessa kannattaa varmistaa, että oma datapaketti riittää äänikirjojen kuunteluun ilman ylimääräisiä kuluja.

Toinen mahdollinen lisäkustannus on yksittäisten äänikirjojen ostaminen palveluiden ulkopuolelta. Vaikka monilla äänikirjapalveluilla on laaja valikoima kirjoja kuukausimaksun hinnalla, saatat joskus törmätä tilanteeseen, jossa haluamasi kirja ei kuulu valikoimaan. Tässä tapauksessa joudut ostamaan kirjan erikseen, mikä voi tuoda lisäkuluja äänikirjojen hankintaan.

Äänikirjojen hintojen vertailu eri palveluiden välillä

Eri äänikirjapalveluiden välillä hintatasossa voi olla merkittäviä eroja. Jotkut palvelut tarjoavat kiinteähintaisia kuukausitilauksia, jotka mahdollistavat rajattoman määrän äänikirjojen kuuntelua kuukausimaksun hinnalla. Toiset palvelut taas myyvät äänikirjoja yksittäin tai tarjoavat niitä vuokralle.

Hintojen vertailu kannattaa aloittaa miettimällä omaa kuuntelutottumustaan. Mikäli käytät palvelua ahkerasti ja kuuntelet useita äänikirjoja kuukaudessa, kiinteähintainen kuukausitilaus saattaa olla taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Toisaalta, jos kuuntelet harvemmin tai haluat vain yksittäisen kirjan, yksittäisten äänikirjojen ostaminen tai vuokraaminen voi olla edullisempaa.

Kuinka säästää rahaa äänikirjojen hankinnassa

Äänikirjojen hankinta voi olla kustannuksiltaan vaihtelevaa, mutta on olemassa keinoja säästää rahaa näissä hankinnoissa. Yksi tapa on hyödyntää kirjastojen tarjoamia äänikirjapalveluita, jotka usein mahdollistavat äänikirjojen lainaamisen veloituksetta tai pienellä vuosimaksulla. Lisäksi kannattaa verrata eri suosittujen äänikirjapalveluiden kuukausimaksuja sekä mahdollisia lisäkustannuksia äänikirjojen kuunteluun liittyen.

Toinen tapa säästää rahaa äänikirjojen hankinnassa on tutkia eri palveluiden välisiä hintaeroja ja tarjouksia. Jotkut palveluntarjoajat saattavat tarjota alennuksia uusille asiakkaille tai erilaisia paketteja, jotka voivat olla edullisempia kuin yksittäisten äänikirjojen ostaminen. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdollisuus ostaa ja kuunnella äänikirjoja yksittäin silloin, kun et ole sitoutunut kuukausimaksulliseen palveluun.

Mistä löydän halvimpia äänikirjoja?

Voit löytää halvimpia äänikirjoja vertailemalla eri palveluiden hintoja ja hyödyntämällä mahdollisia alennuksia ja tarjouksia.

Voinko kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Kyllä, voit hyödyntää kirjastojen tarjoamia äänikirjapalveluita ilmaiseksi.

Miten voin säästää rahaa äänikirjojen hankinnassa?

Voit säästää rahaa äänikirjojen hankinnassa esimerkiksi valitsemalla edullisemman kuukausitilauksen, hyödyntämällä kirjastojen palveluita tai ostamalla äänikirjoja yksittäin vain silloin tällöin.

Onko äänikirjojen vuokraaminen edullisempaa kuin niiden ostaminen?

Äänikirjojen vuokraaminen voi olla edullisempaa pitkällä aikavälillä, mutta se riippuu palveluiden hinnoista ja siitä, kuinka paljon kuuntelet äänikirjoja.

Miten voin välttää mahdolliset lisäkustannukset äänikirjojen kuuntelussa?

Voit välttää mahdolliset lisäkustannukset tarkistamalla palveluiden käyttöehdot ja varmistamalla, että ymmärrät tilausmaksut ja mahdolliset lisämaksut etukäteen.

Kannattaako vertailla äänikirjojen hintoja eri palveluiden välillä?

Kyllä, vertailemalla äänikirjojen hintoja eri palveluiden välillä voit löytää edullisimman vaihtoehdon ja säästää rahaa äänikirjojen hankinnassa.

Tutustu äänikirjapalveluihin ja aloita ilmainen kokeilujakso!

Demo Image
Demo Image
Demo Image
Demo Image
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 40 päivää)
Alk. 9,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
Alk. 11,99€ /kk
(kokeilujakso 30 päivää)
Alk. 16,99€ /kk
(kokeilujakso 45 päivää)
 • Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti, Venäjä.
 • Valikoima: Uusimmat kirjat ja klassikot.
 • Kielet: Tarjolla Suomi, Englanti, Ruotsi, Saksa, ja Espanja.
 • Valikoima: Uusimmat bestsellerit ja ajattomat klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja  Englanti.
 • Valikoima: Uutuudet ja klassikot.
 • Kielet: Suomi, Ruotsi ja Englanti, .
 • Valikoima: Eniten suomalaisia klassikoita ja äänikirjoja. Ei kaikkia uutuuksia.
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Premium (100h/kk) 14,99€/kk.
 • Unlimited (rajaton kuuntelu) 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Alkaen 22,98€, sisältää rajattoman kuuntelun. 
Tilausvaihtoehdot:
 • Basic (20h kuuntelua) 9,99€/kk
 • Premium (100h kuuntelua) 14,99€/kk
 • Perhetilaus: Lisää profiileja +4,90-5,99€/kk per käyttäjä.
Tilausvaihtoehdot:
 • Pronssi-tili (30h kuuntelua) hintaan 11,99€/kk.
 • Kulta-tili (rajaton kuuntelu) hintaan 16,99€/kk.
 • Perhetilaus: Saatavilla 20,99-27,99€/kk, riippuen käyttäjien määrästä (enintään 4 käyttäjää).
Tilausvaihtoehdot:
 • Elisa Kirja Mini (20h/kk) 9,99€/kk.
 • Elisa Kirja Premium (110h/kk) 16,99€/kk.
 • Ei perhetilaus vaihtoehtoa.
 • Mahdollisuus ostaa yksittäisiä kirjoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Nopeuden säätö, synkronointi, kirjanmerkit, muistiinpanot, torkku.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,7/5
 • Muuta: Yksittäisten kirjojen osto, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,3/5
 • Muuta: Helppokäyttöisyys, 2x kuuntelunopeus, laitteiden synkronointi, torkkuominaisuus, lukulista sekä mahdollisuus lisätä kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja.
Ominaisuudet:
 • Äänikirjasovellusarvio 4,8/5
 • Lisäominaisuudet: Kirjat säilyvät tilauksen päättymisen jälkeen, 2x kuuntelunopeus, laitteiden sykronointi, torkkuominaisuus ja kirjainmerkit. 
Arvosana 4,8/5
Arvosana 4,6/5
Arvosana 4,5/5
Arvosana 4,0/5
Arvioi tämä sivu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top