Puhelinliittymä vertailu – Vertaa puhelinliittymät helposti

Vertaillessamme puhelinliittymiä, olemme ottaneet huomioon seuraavat seikat:

 • Puhelinliittymien nopeudet.
 • Edullisimman hinnan sekä markkinoiden suosituimmat liittymät.
 • Ominaisuudet, kuten rajaton data, tekstiviestit, puhepalvelut sekä sitoutumisehdot.
 • Mahdollisuuden valita erikseen vain 5G-liittymiä tai erityisesti lapsille soveltuvan liittymän.

Päivitetty 3/24

10 Mbit/s ja yli
Lisätietoa
Muut ominaisuudet
Löysimme sinulle vaihtoehtoa.
Löysimme yhden liittymän.
Antamillasi suodattimilla ei löytynyt vaihtoehtoja.

Miten tulkita puhelinliittymävertailua? Valitse oikea puhelinliittymä tarpeisiisi

Valinta oikean puhelinliittymän suhteen voi tuntua ylitsepääsemättömältä tehtävältä, kun vaihtoehtoja on laajasti tarjolla, kaikki eri hinnoilla ja ominaisuuksilla varustettuina. Tässä artikkelissa pureudumme keskeisiin näkökohtiin, jotka auttavat sinua tekemään parhaan mahdollisen valinnan puhelinliittymäsi suhteen.

 1. Käyttötarkoitus: Määrittele selkeästi, minkä tyyppistä käyttöä varten etsit liittymää. Oletko suurkuluttaja datan osalta, vai tarvitsetko enemmän puheaikaa ja tekstiviestejä? On olennaista valita vertailla puhelinliittymiä ja selvittää liittymät, jotka vastaa juuri sinun tarpeitasi ilman, että maksat ylimääräisestä, käyttämättömäksi jäävästä kapasiteetista.
 2. Kustannukset ja sopimuskauden pituus: Eri operaattorit ja liittymävaihtoehdot tarjoavat laajan kirjon hinnoittelumalleja. Valitse sellainen, joka istuu talousarvioosi, mutta älä ohita tutkia sopimuksen ehtoja. Pitkäkestoiset sopimukset saattavat tarjota säästöjä, mutta ne voivat olla myös sitovampia.
 3. Verkon peittoalue ja signaalin vahvuus: Selvitä, kuinka laajalti operaattorin verkko kattaa alueesi ja minkälainen on sen signaalin laatu. Jos olet usein liikkeellä tai matkustat paljon, on tärkeää, että valitsemasi operaattorin verkko palvelee sinua luotettavasti myös reissun päällä.
 4. Lisäominaisuudet: Useat operaattorit tarjoavat lisäetuja, kuten lisädatan paketteja, ilmaisia viestejä tai edullisempia kansainvälisiä puheluita. Vertaa puhelinliittymiä ja arvioi, mitkä näistä ominaisuuksista tuovat lisäarvoa juuri sinulle, ja mihin hintaan.
 5. Asiakaspalvelun laatu: Valitse operaattori, jonka asiakaspalvelu on tunnetusti nopeaa ja avuliasta. Hyvä asiakaspalvelu on arvokas resurssi, mikäli kohtaat ongelmia liittymäsi kanssa.

Valitsemalla puhelinliittymän, joka vastaa yksilöllisiä tarpeitasi ja budjettiasi, sekä vertailemalla huolellisesti tarjolla olevia vaihtoehtoja, löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Puhelinliittymien hinnoittelun ymmärtäminen

Puhelinliittymän kokonaishinta rakentuu monista osatekijöistä. Alapuolella listattuna asioita, joita on tärkeä ottaa huomioon puhelinliittymien vertailussa.

 • Puheaika, tekstiviestit ja mobiilidata:
  • Kuukausimaksu määrittää, kuinka paljon puheaikaa, viestejä ja dataa sisältyy liittymään.
  • Korkeampi kuukausimaksu = enemmän puheaikaa, viestejä ja dataa.
  • Edullisemmissa liittymissä nämä tekijät veloitetaan tyypillisesti käytön mukaan.
 • Internet-yhteyden nopeus:
  • Nopeuden vaihtelut (esim. 4G:n 10–300 Mbit/s ja 5G:n jopa 1 000 Mbit/s) vaikuttavat hintaan.
  • Käytännössä nopeudet yli 100 Mbit/s palvelevat useimpia käyttötarkoituksia, eikä nopeamman ja hitaamman välillä välttämättä huomaa eroa tavallisessa käytössä.
 • Avausmaksu:
  • Kerta-ajan avausmaksu uusille liittymille, yleensä 3–5 euroa.
  • Vaikka sen osuus on pieni kokonaiskustannuksissa, tärkeämpää on keskittyä kuukausimaksun ja siihen sisältyvien etujen vertailuun.

Kun vertailet eri puhelinliittymiä, muista arvioida:

 • Kuinka paljon tarvitset puheaikaa, viestejä ja dataa.
 • Minkä nopeusluokan internet-yhteys täyttää tarpeesi.
 • Mitä liittymä maksaa kuukaudessa ja mitä saat rahallesi.
puhelinliittym vertailu - vertaa puhelinliittymä

Vertaa puhelinliittymä helposti – Maksatko nykyisestä liittymästäsi liikaa?

Mietityttääkö sinua, maksaako nykyinen puhelinliittymäsi liikaa? Milloin viimeksi tarkastit puhelinliittymiesi ominaisuudet ja hinnat? On ehkä aika harkita vaihtoa edullisempaan liittymään – se voi tuoda merkittäviä säästöjä kuukausittaisissa kuluissasi.

Vain aktiivisella liittymien vertailulla ja tarvittaessa vaihtamalla voit optimoida kustannuksesi. Olemme tehneet puhelinliittymien vertailusta vaivatonta. Vertaa eri vaihtoehtoja ja löydä itsellesi sekä kukkarollesi sopivin ratkaisu jo tänään – ilmaiseksi. Puhelinliittymän vaihto on kustannuksetonta, voit pitää nykyisen puhelinnumerosi, eikä prosessi aiheuta ylimääräisiä päänsärkyjä.

Puhelinliittymien vertailu ja vaihto ovat avainasemassa säästöjen löytämisessä, erityisesti kun palveluiden hinnat kallistuvat ajan myötä. Tee puhelinliittymien vertailusta ja kilpailuttamisesta osa säännöllistä rutiiniasi, jolloin voit pitää palvelujesi hinnat hallinnassa.

Vertaa paras puhelinliittymä lapselle

Kun ollaan hankkimassa puhelinliittymää nuorelle, on tärkeää ottaa huomioon sekä kustannustehokkuus että käyttöön liittyvät joustot ja rajaukset.

Lasten ja nuorten suosimissa aktiviteeteissa, kuten videoiden streamaamisessa YouTube-palvelussa, datan kulutus voi olla merkittävää. Siksi liittymän, joka tarjoaa rajattoman datan, valitseminen on järkevää laskuyllätysten välttämiseksi.

Videoiden katselun, pelien pelaamisen ja videopuheluiden soittamisen kannalta on suositeltavaa, että liittymän datanopeus on ainakin 100 Mbit/s. Mikäli nämä toiminnot tapahtuvat pääasiassa kotona WiFi-yhteyden kautta, voi pienempi nopeuskin riittää.

Lisäksi on harkittava käyttörajoituksia erityisesti pienempien lasten kohdalla, jotka eivät ehkä tunnista maksullisten numeroiden tai sovellusostosten aiheuttamaa riskiä. Tietyissä liittymissä onkin tarjolla ominaisuuksia, jotka mahdollistavat kulujen hallinnan rajoittamalla maksullisia palveluita ja sovelluksia sekä mahdollistavat screen time -rajoitusten asettamisen. Vaikka nämä asetukset ovat mahdollisia myös suoraan lapsen puhelimesta, liittymäkohtaiset rajoitukset tarjoavat lisäturvaa.

Sivumme puhelinliittymä vertailussa painotamme, että parhaan puhelinliittymän valinta lapselle tai nuorelle vaatii harkintaa niin datan käytön, nopeuden kuin turvallisuudenkin suhteen. Näitä seikkoja punnitsemalla voidaan tehdä perheen tarpeisiin parhaiten soveltuva valinta.

Puhelinliittymän käyttöulkomailla

Matkapuhelimen käyttäminen ulkomaille suuntautuvilla matkoilla on muuttunut huomattavasti edullisemmaksi, erityisesti Euroopan alueella, roaming- eli verkkovierailukustannusten merkittävän alentumisen myötä. Kun matkustat Euroopan Unionin tai Euroopan Talousalueen maissa, löydät että soittamisen, tekstiviestien lähettämisen sekä datan käytön hinnat ovat verrattavissa kotimaassa käytettäviin hintoihin. Lisäksi, puheluiden vastaanottaminen näissä maissa ei kuluta rahaa. Euroopassa mobiilidata on usein hinnoiteltu edullisesti, ja monet liittymäpaketit tarjoavat EU-alueen datan kuukausimaksun sisällä. Matkustaessasi Euroopan ulkopuolelle on viisasta tutkia etukäteen määränpään mobiilipalveluiden hinnastoja. Suosittujen turistikohteiden, kuten Australian, Thaimaan ja Yhdysvaltojen, kohdalla puhelut takaisin kotiin voivat nimittäin olla kalliita, jopa useita euroja per minuutti.

Tässä yhteydessä on hyvä painottaa, että huolellinen puhelinliittymän vertailu ja oman liittymän ehtojen tarkastelu ennen ulkomaille lähtöä voi säästää merkittäviä summia, erityisesti pitkien matkojen tai usein matkustavien kohdalla. Mobiilipalveluiden hintojen vertailu ja sopivan liittymän valinta varmistavat, että pysyt yhteydessä rakkaidesi kanssa kustannustehokkaasti, missä päin maailmaa tahansa.

Puhelinliittymävertailun usein kysytyt kysymykset

5/5 - 4 ääntä
Scroll to Top